Delovanje eteričnih olj

Delovanje:
Delovanje na človeški organizem še ni popolnoma raziskano. Znano je da eterična olja s svojim delovanje vplivajo na naše razpoloženje in emocije. Določena kemijska spojina eteričnega olja farmakološko deluje na tkiva, organe ter na hormonski in živčni sistem. Vendar k delovanju pripomore sinergija vseh kemijskih spojin določenega eteričnega olja. Zaradi različno širokega spektra kemijskih spojin imajo eterična olja različno širok spekter uporabe.
Eterična olja deluje tudi preko vonja.
Eterična olja se zaradi svoje majhne molekularne strukture hitro absorbirajo skozi kožo in dihalne poti ter pridejo v krvni obtok. Z masažo pospeši pretok krvi in tako povečamo absorpcijo eteričnega olja, vendar se skozi dihalne poti absorbira v kri večji delež eteričnega olja.
Aromaterapija nam lahko pomaga ponovno vzpostavitev psiho fizično ravnotežje. Nudi nam sprostitev, pomaga nam opustite vsakodnevne skrbi. Prav tako pa je lahko dovolj močna, da s pomočjo rastlinskih esenc pomaga telesu spodbuditi imunski sistem. Uspešna je pri zdravljenju vseh možnih manjših motenj, za katere zdravniki ne najdejo vedno nežne rešitve. Se pravi nam lahko aromaterapija nudi tudi rešitve brez stranskih škodljivih učinkov zdravil.